Bugün, 6 Mayıs 2024 Pazartesi

Milletvekili Gümüş: Kömüre kan karıştı”

Milletvekili Gümüş:  Kömüre kan karıştı”

CHP Balıkesir Milletvekili Haluk Ahmet Gümüş, Soma'da yaşanan facianın ardından yaptığı açıklamada, Bu kazalar mesleğin doğasında var” deyip, bu faciaya, 100 yıl öncesindeki kazaları örnek göstermenin ayıp olduğunu belirtti. Gümüş, şu değerlendirmed

CHP Balıkesir Milletvekili Haluk Ahmet Gümüş, Soma'da yaşanan facianın ardından yaptığı açıklamada, Bu kazalar mesleğin doğasında var” deyip, bu faciaya, 100 yıl öncesindeki kazaları örnek göstermenin ayıp olduğunu belirtti. Gümüş, şu değerlendirmede bulundu:
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Soma faciası ile 1800'lü yılların, yani 100 yıl öncesinin artık Avrupa'da terk edilmiş teknolojilerini birbirine karıştırıyor. Başbakan, ya bu işi hiç bilmiyor, ya da halkı ciddiye almıyor. Bu millet, bu çeşit yorumlara layık değil. Başbakan'ın, Soma'da bir vatandaşa yumruk attığı görüntülerle gündeme geldi. Ancak çaresiz kişiler saldırgan olur. Bu çeşit saldırganlıklar, bir gün o kişinin kendisine döner. Ne yazık ki, Başbakan'ın saldırgan kişiliği her gün artarak sürüyor. Bunda rahatsızlığının etkisi var mı, bilmiyorum. TBMM'de yaptığım bir konuşmada, Başbakan'ın, bu saldırganlığında rahatsızlığının etkisi olup olmadığını sorup, bu konuda rapor istediğimde, AKP'lilerin saldırısına uğradım. Ancak bu konuda, ABD'deki uzman bir kuruluş, Başbakan Erdoğan hakkında ‘patolojik düzeyde kibirli ve narsist' raporu verdi.”
KÖMÜRE KAN KARIŞTI
Soma'da yaptıkları incelemelerde dehşet verici görüntülerle karşılaştığını vurgularken, Kömüre, kan karıştı” değerlendirmesinde bulunan Gümüş, şöyle konuştu:
Soma'daki facia sonrasında inanılmaz ve dehşet verici görünümlerle karşı karşıya geldik. Bir grizu patlaması bile olsa bu kadar kişi ölmezdi. Demek ki, olayda büyük bir sorumsuzluk ve ihmal bulunuyor. Avrupa'daki ülkelerde, maden ocaklarında, herhangi bir kaza sırasında mahsur kaldıklarında en az bir ay koruma altında bulunmalarını sağlayacak yaşam odaları var. Türkiye de, artık bu uygulamaya geçmeli.
Önder Balıkçı



Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazartesi 19.5 ° / 5.3 ° Güneşli
  • Salı 24.2 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Çarşamba 26.5 ° / 11.4 ° false